Акад. Петър Иванов: 7 от съдиите в КС (58%) са извън трудоспособната според закона възраст

Акад. Петър Иванов: 7 от съдиите в КС (58%) са извън трудоспособната според закона възраст

КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД, КОЙТО БИЛ ОТЛОЖИЛ ЗАСЕДАВАНЕТО ПО ИСТАНБУЛСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА 27 ЮЛИ, С НАПРЕДВАНЕТО НА ВЪЗРАСТТА И С УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ СИ, СТАВА ВСЕ ПО-ИНТЕЛИГЕНТЕН, ПО-СПРАВЕДЛИВ И…

ПО-ХАРИЗМАТИЧЕН!

Тези умни, симпатични и добри хорица, с много парички, под ръководството на унуката на първия заместник на диктатора Тодор Живков-Янко от с. Правец, са сега със средна възраст 64 години, значи общо над пенсия, която средна възраст в края на 9-годишния им мандат ще бъде 71 години, значи общо много над пенсия.

За трудоспособни, в смисъл способни да полагат труд по ефективен начин, от който има полза, у нас по закон се считат мъжете на възраст от 16 до навършването на 63 години и жените на възраст от 16 до навършването на 60 години, тези параметри ползва и националната статистика.

Сега 7 от съдиите в КС (58%) са извън трудоспособната според закона възраст, т.е. официално те не са трудоспособни, и би трябвало да са пенсионери, а в края на мандата само един от съдиите (8%) ще е под пенсионна възраст, ще е трудоспособен, а другите 92% ще са нетрудоспособни, според закона.

Тогава в съда ще взема решения съдийка, която ще е, представете си, на 85 години, в дълбока старост, и съдии на пределната възраст – 76, 77 и 78 години.

Работата на тези хора, включително и мисловната, ще е извън намалените им, заради годините, всякакви способности – когнитивни, интелектуални, нравствено-волеви и др.
Тук припомням, че средната продължителност на живота в България за мъжете е 71 години.
Статистически погледнато, вероятността почти всички съдии от мъжки пол в КС да не завършат мандата си през 2024 г. е твърде голяма.
Както е известно от геронтопсихологията, която изследва психиката и мисленето на старците, тези хора сега, а в края на мандата – в още по-голяма степен, са със съответните сенилни изменения, които, уви, са характерни за всички възрастни хора.
Не изключвам наличието, сега или по-късно, при част от тях, и на сенилна деменция (старческо оглупяване), както и други сенилно-атрофични и мозъчно-съдови проблеми, които несъмнено биха се отразили на съдопроизводствения процес и на решенията на тези хора (Stultus stulta loquitur).
В този контекст гласуването на конституционната съобразност на Истанбулската конвенция е напълно предвидимо, още повече, че, както ни е известно, в този състав има нехетеросексуано ориентирани персони.
В състава, знаем, има и хора с недобро психично здраве, с курсове по психотерапия, има политици, изгонени от властта с вот на недоверие, преди имаше и агенти на ДС (агент Николай), сега не знам дали има, днес виждаме други лица с екзотична визия и екзотично поведение.
Чакаме да видим сега тея хора ко ша кажат за джендъризма.
Конституционният ни съд, братя, е голема работа! Да живееей!

Акад. Петър Иванов, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.