Атанас Зафиров: Навсякъде по места има малки „цветановчетата“! Борисов да поеме отговорност

Атанас Зафиров: Навсякъде по места има малки „цветановчетата“! Борисов да поеме отговорност
„Трите кабинета на Борисов ще бъдат запомнени с корупция.

ГЕРБ уж беше създадена, за да бори корупцията – на практика това се превърна в партия, която се крепи върху нерегламентирани договорки, лобистки закони, корупционни практики и местни феодали.“

Това заяви членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров пред БСТВ, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите му този процес се е развивал през последните години, а обществото е свикнало с него и поради тази причина не реагира остро, а бизнесът, от своя страна, обикновено се нагажда към ситуацията.

По повод скандала с апартаментите на властта, Зафиров заяви: „Не бива да бъдат мерени квадрати и да се обсъжда битовита страна – тук големият въпрос е с какво са стимулирани тези подаръци към властта и дали са приемани лобистки поправки в определени закони“.

Той изрази мнение, че ако тръгне лавина от недоволство и проверки, и тя излезе извън София, ще станем свидетели на още такива примери.

efekt 2

„Навсякъде по места има малки „цветановчетата“, които повтарят този модел“, каза Зафиров.

Социалистът заяви още, че ако бъде проследен генезисът на основателя на партия ГЕРБ и на хората около него, може да бъдат обяснени и причините за модела на управление.

„Главният виновен за него е единствено Борисов – той трябва да поеме цялата политическа, морална, а защо не и съдебна отговорност. Моделът не може да се промени, докато управляват ГЕРБ и Борисов“, категоричен бе Зафиров. / Bulpress.info

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.