Борисов нареди бързи арести на извършителите на погрома в столично заведение

Борисов нареди бързи арести на извършителите на погрома в столично заведение

Премиерът Бойко Борисов нареди полицията да предприеме бързи действия, за да установи всички извършители на погрома в столично заведение.

Това съобщава Канал 3, цитиран от Petel.bg

Установени са нападателите след снощната наказателна акция в столичното заведение „Бесо“, разкри на извънреден брифинг ръководството на МВР.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов подчерта, че подобни действия няма да бъдат толерирани. „Тези времена са безвъзвратно отминали. Държавата ще отговори с всички възможни средства, позволени от закона „, заяви той.

До момента има задържан един човек. Един от установените е с криминални регистрации. „Фактът, че не е подаден сигнал до нас, означава, че те не са искали да се намеси МВР и държавата. Но ние се намесихме. Има неуредени бизнес отношения, разследването е в ход“, коментира Иванов.

efekt 2

Главният секретар отбеляза, че МВР може да задържа до 24 часа, а с разпореждане на прокуратурата мярката може да бъде удължена до 72 часа. „Ние събираме доказателства за всяка една версия, което пък ще подпомогне тя да бъде установена като мотив или отхвърлена“, заяви Иванов.

„Самият собственик можеше да подаде сигнал до нас, а не чрез социалните мрежи. Ако толкова се страхуваше, трябваше да се обади на нас, а не да пуска записи във Фейсбук и да говори насам-натам. В рамките на днешния ден ще има повече резултати“, подчерта Ивайло Иванов. / 24chasa

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.