Българските и румънски мигранти на Острова поставиха нов рекорд!

Българските и румънски мигранти на Острова поставиха нов рекорд!

Броят на мигрантите, които са пристигнали във Великобритания от България и Румъния, достигна нов рекорд от 69 хил. души, съобщава вестник The Daily Express.

Говорител на Националната статистическа служба уточни, че потокът на българи и румънци към страната е „компенсиран от спад на имиграцията от държави извън ЕС и от други централни и източни страни“ от Общността.

„Работата остава основна причина за миграция, следвана от обучение, със значителен спад на броя на хората, които идват във Великобритания заради образование“, поясни Никола Уайт.

Съобщава се, че нетната миграция е 327 хил. души – повече от три пъти по-голяма от 100-те хил., които правителството в Лондон си постави за цел да допусне.

Данните се отнасят за месеците до март и не включват периода след британския вот за напускане на Общността, уточнява Фокус.
Източник: blitz.bg/

efekt 2

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.