Български талант спечели студентски “Оскар” за анимация

Още един млад българин получи признание за таланта си извън границите на родината. Това е талантливият 22-годишен Калоян Атанасов от Пловдив, който демонстрира страхотен потенциал в сферата на анимационното изкуство.

Калоян бе награден от Академията за филмово изкуство с т.нар. студентски “Оскар” за работата си по късометражния анимационен филм “The Wishgranter”. Филмът е създаден от Калоян и двама негови приятели аниматори – Еко У и Джон Макдоналд.

Тримата приятели са състуденти и завършват в комплект специалност “компютърна анимация” в колежа Ринглинг в Сарасота, специализиран в сферата на изкуствата. Проектът “The Wishgranter” се явява и тяхната дипломна работа, като определено можем да кажем, че те са се справили брилянтно. За това свидетелства и признанието за труда им от възможно най-високата инстанция – Академията по филмови изкуства, която връчва всяка година наградите “Оскар”.

Анимацията на Калоян, Еко и Джон вече има награди от международни фестивали в Рим, Париж и Тринити. Тримата млади аниматори са наградени и с премия от Националната асоциация на кинокритиците в САЩ. Те са сред избраните аниматори в категорията от общо 1749 кандидати.
Източник: brigadiri

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.