На вниманието на всички родители! Пръскат отрова сред децата в парка

На вниманието на всички родители! Пръскат отрова сред децата в парка
Изроди убиват домашни и улични кучета с отрова за мишки, разхвърляйки я из всички най-посещавани паркове и детски площадки, пише „Телеграф“

От началото на пролетта само в столицата всяка седмица поне 6-7 любимци берат душа, а много от тях издъхват, съобщава ветеринарният лекар д-р Весела Драгнева.

Борят се за живота им най-често след посещения на Южния и Северния парк, Борисовата градина и в жк „Младост“. Сред потърпевшите миналата седмица беше и кокерът на Поли Генова.

Кучето попадна в клиника след разходка в Южния парк в София. Зложелатели избират да разпръснат трици, напоени с гелообразна отрова срещу гризачи.

„Причината е, че е най-евтино и ефикасно. 20 пакетчета, които могат да повалят 20 любимци, струват около 5 лева“, уточни Драгнева.

Препаратите, с които се обработват тревните площи срещу кърлежи и бълхи, също изпращат десетки кучета и котки във ветеринарните лечебници.

По предварително установен график от общините пръскат срещу гадините от началото на май до края на лятото. С табели се информира от кога до кога животните не трябва да влизат в тревните площи.

Loading...

Много от стопаните обаче ги пускат.  По думите на д-р Драгнева, ако дете лапне ръката си след игра в парка, би могло също да пострада, както от отрова за мишки, така и от такава срещу кърлежи и бълхи.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.