Внимание! Ще настава ад на Балканите заради НАТО и Русия! Алиансът се заканва да използва сила!

Внимание! Ще настава ад на Балканите заради НАТО и Русия! Алиансът се заканва да използва сила!
НАТО е готова да се намеси със сила на Балканите, за да предотврати евентуален етнически конфликт, пише petel.bg, позовавайки се на сръбският в. „Вечерне Новости“.

Според изданието в щабквартирата на Алианса в Брюксел е разработен план за действие при извънредни ситуации в югоизточния край на Европа. Според документа намесата на Русия на полуострова има за цел да дестабилизира няколко държави в региона.

„Сърбите в Република Сърбия, а също в Босна и Херцеговина и Хърватия все по-често обръщат поглед към Москва“, се посочва още в документа. Авторите на плана също припомнят за неотдавнашните арести на руски граждани в Сърбия, заподозрени за опит за преврат в Черна гора.

НАТО подчертава още една опасност. Това са гражданите на балканските държави, които са отишли да се бият на страната на Ислямска държава (ИД) и Ал Кайда в Близкия изток, и върнали се по родните си места.

Loading...

Само в Босна и Херцеговина през миналата година са заловени над 250 души заради връзки с радикални мюсюлмански групировки. Опасността е голяма, но ние сме готови да предприемем действия и да предотвратим въоръжен конфликт в този невротичен регион, пише още в документа, твърди белградското издание.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.