Всички последни екстри за варненци в новите автобуси

Всички последни екстри за варненци в новите автобуси
Общинската фирма „Градски транспорт“ вече е сключила договор с пловдивската фирма „Хеброс бус“ АД за наемане на 10 автобуса за нуждите на варненския масов транспорт. Това потвърди за Varna24.bg шефът на фирмата инж. Злати Златев

Той допълни, че до Нова година Варна ще се сдобие и с 15 от най-модерните нови автобуси в страната, каквито до момента не са внасяни у нас.

Относно возилата под наем, те ще струват 11 000 лв. месечно и ще са 7 марка „Мерцедес“ и 3 марка „Ман“. Варна ги наема за срок от една година. Те ще са нископодови, така че инвалиди и майки с колички лесно ще могат да се качват на тях. Освен това въздушна възглавница ще ги накланя допълнително при качване, за улеснение на пътниците.

За новите автобуси инж. Златев каза, че на 17 октомври пристигат представители на фирмата производител за подписването на договора за производството. До 45 дни след това ще е готов прототип на новите автобуси, който трябва да бъде представен за одобрение преди производството на 15-те нови превозни средства. Те ще са солови, снабдени с всички последни екстри. Такива до момента не са внасяни в друг български град, увери инж. Златев.

„Автобусите не достигат. Имаме 70 нови и 69 стари, част от които от 94 г. Някои от тези стари автобуси са с над 1,5 млн. км. пробег. Постоянно аварират, създават проблеми. Ремонтът е скъп. В същото време нямаме резерв от автобуси, които да пускаме, когато някой от нашите излезе от строя. Затова се налага да наемем спешно поне 10 автобуса, които да бъдат с климатик и други екстри.“, каза преди време за Varna24.bg Злати Златев.

Стойността на поръчката за новите автобуси е 6 млн.лв. До две седмици ще бъде подписан договор между Градски транспорт и полската фирма „Соларис“ по втората фаза на Проекта за интегриран градски транспорт.

efekt 2

8 компонента от Първата фаза на проекта вече са приключени, работи се по въвеждане на билетната система.

Очаква се това да се случи до началото на следващата година.

Апаратите за таксуване са гаранционни и ако има щети, застрахователят ще ги възстанови, стана ясно от изказване на председателя на Общинския съвет във Варна Тодоро Балабанов. / varna24.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.