В началото на втория мандат: Радев вади свой проект за конституция, очаква устойчиво мнозинство

В началото на втория мандат: Радев вади свой проект за конституция, очаква устойчиво мнозинство
Президентът Румен Радев ще представи свой проект за конституция, стана ясно от думите на държавния глава, който присъства на церемония в Конституционния съд по заклеването на двамата нови конституционни съдии.

Радев, който е на път да спечели втори мандат на „Дондуков“ 2, се обяви за индивидуалната конституционна жалба, като подчерта, че това минава през промени в Конституцията и Закона за конституционния съд.

Президентът изрази мнение, че победата на „Продължаваме Промяната“ ни „дава шанс“ и се надява, че този път ще има стабилно мнозинство.

Държавният глава ще свика Народно събрание в най-кратки срокове и веднага като бъдат обнародвани листите на избраните народни представители.

Той благодари на всички, които вчера всички са отишли да гласуват и призова хората да го направят и на балотажа на президентските избори.

Той поздрави и двамата нови конституционни съдии проф Янаки Стоилов и Соня Янкулова.

Вярвам, че партиите ще надмогнат своите различия в името на общо бъдеще и ще има устойчиво мнозинство, заяви той.

„Битката за държавността не е приключила.

Партиите на статуквото многократно заявяваха стремежа си да овладеят и президентската институция и никога не са жалели ресурси. Няма да ги пожалят и сега.

Призовавам всички сънародници, които искат да живеят в една модерна България: Излезте и гласувайте, за да направим промяната необратима.“

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.