Германци забогатяват от невежеството на българите

Германци забогатяват от невежеството на българите

Пренаселени апартаменти, порутени къщи.

И всичко това на цената на един съвсем неоправдано висок наем. В Германия има хора, които забогатяват от невежеството на българските имигранти, коментира новинарският портал op-online.de, цитирано от Фокус. Мениджърът на агенция за отдаване под наем на недвижими имоти в град Офенбах Петер Вайганд може да потвърди много такива случаи.

В повечето от тях българите са настанявани в порутени къщи, а вместо да правят разходи за саниране, собствениците просто взимат за наематели непретенциозни имигранти от Източна Европа.

И въпреки това изискват от тях неоправдано високи наеми. Един такъв случай ще бъде гледан в съда в Офенбах. На 1 септември започва дело срещу двама души, заподозрени в единадесет случая на експлоатация на неопитността на българските имигранти.

Подсъдимите са давали стаи под наем на граждани от България на цени до четири пъти над пазарната стойност. Обвинението: лихварство. Делото е абсолютен прецедент за Офенбах.
Източник: blitz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.