Готвят масови протести в подкрепа на Радев

Готвят масови протести в подкрепа на Радев
Войната между президента Румен Радев и изпълнителната власт от една страна и конфликтът на държавния глава с прокуратурата от друга резонира на територията на фейсбук.

В популярната социална мрежа е сформирана група „Да защитим Президента на България”, която започна да организира протести срещу правителството във всички градове на страната, видя Lupa.bg.

Във фейсбук групата е обявен национален митинг пред Народното събрание в 12.00 ч. в петък с една цел – оставка на правителството. Към събитието са проявили интерес над 7 000 души, а заявка да присъстват засега са дали около 1 500. Официално негов инициатор е Движение „Възраждане”.

„Българи, време е да направим следващата стъпка по пътя към свободата. Взеха ни въздуха!
Взеха ни водата!
Рекетират бизнеса!
Политиката на правителството е вредна за всички нас! Нека се обединим и заедно извоюваме свободата на България!
За един нормален живот! Заради децата ни!”, гласят призивите в подробностите за предстоящото събитие.

Членове на фейсбук групата „Да защитим Президента на България” обаче предлагат протестът да не е само един, а да се организират много такива в цялата страна.

„Здравейте Българи. Чета за протеста в петък и си мисля следното. Защо да е само в София? Защо не направим протести във всички градове? Хората които искат да са редом с тези в София а не могат да отидат и те имат право на глас. Нека да се обединим и да бъдем чути”, пише в статус Цветелина Маринова от групата. 

efekt 2

Stelian Androff пък пита: „Дали е страшно когато един президент моли народа си да строши оковите си? Да страшно е! Защо робът трябва да живее свободно? А иска ли робът свобода?

Ако някой все още нарича президента на България -политик (или политическа заявка)…Грешка ! Румен Радев не е „политик“ такъв беше Плевнелиев. Радев е всеки един от нас…”

Все още не е ясно колко хора реално ще откликнат на призива на групата за национален протест на 7-ми февруари пред парламента. Техният лайтмотив обаче е ясен и се съдържа в думите на Марк Твен: „Пелените и политиците трябва да бъдат сменяни често. По една и съща причина“. / lupa.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.