Ден 68: Протестът е като вечния огън – дразним Борисов и държим Гешев далеч!

Ден 68: Протестът е като вечния огън – дразним Борисов и държим Гешев далеч!

В 68-я ден на гражданско недоволство срещу властта, фасадата на бившия партиен дом отново е киноекран, на който протестиращите гледат и слушат записи на премиера Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Излъчват се кадри от протестите досега и от двата големи протеста, обявени като „Велико народно въстание”. Кадрите припомнят отново случаите на полицейско насилие над протестиращите.

Традиционно след 20.30 часа от трибуната започнаха изказванията. Пръв се качи адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио”, който се обърна към хората с думите: Гледайте на вечерния протест тук като на вечния огън. Ние дразним Борисов и държим Гешев далеч.

На 22-и септември отново ще ударим по масата както трябва, заяви още Хаджигенов.

Гражданите скандират „оставка”, „мутри вън”, надуват свирки и вувузели. Протестиращите освиркват правителството и прокуратурата, докато адвокат Хаджигенов припомняше случаят с екстрадицията на турския гражданин Абдула Буюк, за който германският „Шпигел” написа „Как българският премиер Борисов се превърна в слуга на Ердоган“. Статията беше публикувана от редица медии в България, а бившият главен прокурор, сега шеф на антикорупционната комисия, Сотир Цацаров излезе с позиция, в която заяви, че по случая не е допуснал каквито и да е нарушения на закона.

efekt 2

Вече 68 дни исканията на гражданите остават непроменени, а именно – оставка на правителството, оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избори.

Обстановката на площада е спокойна. Полицейското присъствие традиционно е около сградата на Министерски съвет, пост има на ъгъла с ул. Съборна и при сградата на парламента.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.