Ден 79: Ще има четвърто Велико народно въстание! Гешев живее на един декар разгърната застроена площ

Ден 79: Ще има четвърто Велико народно въстание! Гешев живее на един декар разгърната застроена площ
79-ят ден на протеста започна с брифинг на Отровното трио с питане за дома на главния прокурор Иван Гешев в Бояна и насилието на 2 септември.

Кой и как е платен ремонтът на дома на главния прокурор Иван Гешев в Дом 5 на държавната резиденция “Бояна”? Това питат членовете на Отровното трио пред протестния палатков лагер пред Министерски съвет – проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Главният прокурор Иван Гешев живее в Дом 5 на държавната резиденция “Бояна”.

Комплексът традиционно подслонява президентите, премиерите и някои председатели на Народното събрание. През последните 30 години не е известно в „Бояна“ да е живял представител на съдебната власт.

Триото попита дали е правен ремонт на Дом №5 в Резиденция Бояна, където според тях живее Гешев. Бе повдигнат и въпроса за обновлението на имота за четвърт милион лева – снабдено е с фитнес зала, билярдна маса, италиански мебели за обзавеждане.

„Това е двуетажна монолитна сграда – тя изглежда феноменално, правена е от известен архитект в онова време, със сутеренен и тавански етаж, забележете със застроена площ от 320 кв. м, с разгърната застроена площ 960 кв м. Това са три етажа по 320 квадратни метра или един декар застроена площ, в която се шири главният прокурор“, посочи Хаджигенов.

efekt 2

Строително-монтажните работи включват ВиК, електро и т.н. Прогнозна стойност на поръчката – 252 115 лв. без ДДС. Срок за изпълнение – 20 дни.

Поръчка за този предмет на дейност и за същия обект обект с уникален номер завършващ на 001, е обявена на 16 април 2020 с краен срок за подаване на документи 27 април. Една-единствена оферта – Главболгарстрой. На 29 а прил поръчката е прекратена, обявена е отново ден по-късно – на 30 април.

Триото пита дали са купувани италиански мебели, билярдна маса, фитнес уреди, от кого са купувани и как са платени. Има телевизори във всяко помещение, колко са големи.

Проф. Минеков попита и кои са службите, които са решили, че Иван Гешев е застрашен, след като самият обвинител №1 сподели, че живее в държавен имот по препоръка на всички български служби.

Да си помечтаем, чя някой много независим прокурор ще разследва главния прокурор. Да си помечтаем, каза Арман Бабикян.

От „Отровното трио“ обявиха, че ще има четвърто Велико народно въстание, а датата ще е ясна през следващите дни. Темата му ще е „Лебедово езеро“. Избрана е специално за МВР заради сблъсъка пред бившия парламент от 22 септември и заради позицията, че събитията са били планирана окупация, целяща сблъсъци.

Членовете на „Отровното трио“ коментираха и случая с полицейското насилие на 02.09.2020г. „Искаме отговор колко бяха невинно пребитите, ранените, задържаните протестиращи от полицаи“, коментира Минеков.

„Няма някой в България, който да не е видял какво се случи в кървавата сряда. Министърът на вътрешните работи излъга Народното събрание, което е престъпление“, допълни адв. Хаджигенов.

И тази вечер демонстрацията е под надслов: ”Нас не ни е страх!” Има протести и в други градове на страната

19,30-20,30 часа: Част от протестиращите се насочват към сградата на БНТ, където гост ще е здравният министър Костадин Ангелов.

В момента движението по бул. „Цар Освободител” е свободно, но най-вероятно по-късно ще бъде блокирано от демонстрантите. Очаква се и традиционното шествие до „Орлов мост”.

Исканията на недоволните от управлението на държавата са за оставките на кабинета и на главния прокурор.
.

Вчерашните демонстрации приключиха пред централата на ДПС, където протестиращи хвърляха яйца и домати и скандираха „Мафия“ заради интервю на депутата Хамид Хамид, който поиска оставките на премиера Бойко Борисов и на президента Румен Радев – но не и на главния прокурор Иван Гешев. / Фрог нюз, Петел

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.