Динко от Ямбол пак герой! Без малко да се удави, но спаси момче (СНИМКИ/ВИДЕО)

Динко от Ямбол пак герой! Без малко да се удави, но спаси момче (СНИМКИ/ВИДЕО)

Динко от Ямбол, който нашумя като герой в последните месеци с “лова” на бежанци и наркоразпространители, за пореден път показа мъжество.

Навръх Илинден, когато има поверие, че морето и реките взимат най-много жертви като курбан, той спасил 17-годишен младеж, рискувайки живота си. За случая той казва скромно:

“Всеки мъжкар би го направил”.Според бащата на Георги Ивелин Мишев, той и синът му отишли за риба на река Тунджа. Около 20:30 часа вечерта момчето се подхлъзнало и паднало. Бащата позвънил на тел. 112, но отначало не му вдигали.

Веднага след това той се обадил на Динко, когото познава и за когото от време на време работи. Вълев пристигнал и се хвърля във водите на Тунджа, спасявайки младежа.

След като се уверил, че синът му е добре, бащата разбрал, че Динко го няма. “Реката ме завлече 150 метра надолу, спасиха ме пристигналите пожарникари. Някои рибари гледаха и не взеха никакво отношение”, разказва още Динко Вълев.
Източник: blitz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.