Дядо Добри разкри диетата си за дълголетие

Дядо Добри разкри диетата си за дълголетие
102-годишният столетник без проблеми спазил 40-дневния коледен пост

С любимите диня и грозде дядо Добри изкара Коледните и новогодишни празници.

Сочните плодове донесли на живия светец от най-близкото му обкръжение. 102-годишният мъж ги хапнал с голямо удоволствие, оставяйки настрана претрупаните със свински пържоли, деликатеси и алкохол празнични трапези.

Коледа и нова година благочестивият столетник посрещнал при голямата си дъщеря Екатерина в ботевградското село Скравена, в чиято къща таченият навред столетник живее от няколко месеца. Това споделиха близките на живия светец от Байлово, които се грижат за него, цитирани от „България Днес“, пише Дунав мост.

Без проблеми дядо Добри изпълнил строгия 40-дневен коледен пост. Никакви кулинарни произведения не били способни да изкушат беловласия дарител. Така повече от месец дядо Добри се радвал най-много на любимото си грозде, а когато му носели любеници бил особено щастлив.

Съвсем наскоро дядо Добри е имал възможността да се поклони пред свещената икона на Пресвета Богородица „Седмострелна“, която пристигнала за преклонение в Скравена.

Монаси от Света гора: В България имате жив светец!

efekt 2

Святото изображение на Божията Майка, наречено още „Смекчаване на злите сърца“, напомня на хората за спасителната за душата необходимост от милосърдие и търпимост. Молитвата пред тази икона защитава от чуждата нетърпимост към нас, от нашия собствен гняв и раздразнение.
Богоявление ще бъде по-емоционален празник за дядо Добри. Тогава по-малката му дъщеря Богдана има имен ден и ще заведе баща си на църква в нейното село Елешница край Елин Пелин или в параклис наблизо.

Дядо Добри е истински светец и закрилник на българите за родните монаси на Атон. Калугерите от българския манастир в Света гора „Св. Георги Зограф“ го боготворят. 102-годишният жив светец е останал в сърцата на духовниците и те живо се вълнуват от него, както и от делата му. Въпреки че са се отрекли от светския живот и са се отдали напълно на монашеството, атонските монаси се интересуват какво се случва с дядо Добри и подпитват всеки, който отиде там за него и му пращат маслини и зехтин собствено производство от светата обител.

Монаси от Света гора: В България имате жив светец!

Той е добре здравословно. В разговорите с него ми сподели: „Докато хората нямат проблеми със здравето и материалното, не се молят. Но когато се разболеят или ги връхлети някакъв сериозен проблем, тогава почват да се молят и да търсят спасение в Бог. Не трябва да е така! Нужно е постоянно да се молим, да вярваме и да се уповаваме на Бог„, разказа режисьорът Неди Джон Крос, който подготвя лента за 102-годишния благодетел.
Източник: sputnik.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.