Евростат оповести тревожни данни за българите и лекарствата!

Евростат оповести тревожни данни за българите и лекарствата!
Близо 40% от българите взимат редовно предписани от лекарите лекарства, показват данни от анализ на Евростат за приемането на медикаменти от гражданите на ЕС през 2014 г.

Най-висок процент от българите, които вземат предписани от лекарите медикаменти, са хората на възраст над 75 години – близо 83 на сто от тази възрастова категория редовно употребява лекарства.

В по-долния възрастов сегмент 65-74 г. хората, които редовно ползват медикаменти, са 76%. Най-малък, естествено, е делът на българите, които приемат медикаменти на възраст 15-24 г. – само 6,5 на сто.

Като цяло жените в България във всички възрастови категории вземат много повече лекарства, отколкото представителите на силния пол. Така например във възрастовата категория над 75 г., 85% от жените у нас вземат лекарства при 80 на сто при мъжете.

И това е интересно – Има опасните лекарства за отслабване – още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Същото е положението и при най-младите – близо 10 на сто от момичетата на възраст 15-24 г. приемат лекарства при едва 3 процента от момчетата у нас на тази възраст.

efekt 2

Непредписани от лекарите медикаменти употребяват около 40 на сто от мъжете и близо 50 на сто от жените у нас, отчита анализът.

Горните тенденции могат да се обяснят и с факта, че възрастните хора се нуждаят от повече медицина и че в общото население на всяка страна има повече възрастни жени, отколкото мъже, отчита анализът на Евростат.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.