Елена Йончева отговори на прокуратурата: Не могат да ме сплашат!

Елена Йончева отговори на прокуратурата: Не могат да ме сплашат!
Журналистката и депутат от „БСП за България“ Елена Йончева отговори на прокуратурата, която днес й повдигна обвинение за пране на пари, пише Епицентър.бг

„Обвинението, че работейки в периода 2012-2014 г в Тв7 съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно.

Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми за войната в Сирия и действията на ислямистките организации в Алепо, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и началото на гражданската война. Филмите са излъчени, а техниката за тяхното заснемане и монтаж, както и за репортажите в пряк ефир, е налична.

Правителството и Б. Борисов започнаха да използуват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници.

Опитват се да смажат тези, които показват как Шайката – тази организирана престъпна група, разграбва България.

Това няма да ни спре“, написа тя във фейсбук.

efekt 2

Припомняме, че днес Елена Йончева се сдоби с обвинение за пране на пари.

Журналистката е привлечена като обвиняема за пране на пари в качеството ѝ на собственик и управител на дружеството „Офроуд“, с чиито средства тя е имала право да се разпорежда.

Държавното обвинение твърди, че през 2012 г. Йончева е направила дружество с офшорна форма, която след това е внесла по сметките на новото дружество над 650 000 лева КТБ. Според разследващите парите били прикривани чрез офшорна компания с търговското наименование „Далий Трейдинг Лимитид”.

Според прокуратурата Йончева е знаела, че изпира пари, които са били източени от КТБ преди шест години.

Разследването се води от Специализираната прокуратура и започна след сигнал от депутатите на ГЕРБ Тома Биков, Антон Тодоров и Делян Добрев. / epicenter.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.