Ето кои държави искат България да е страна „втора ръка“ в ЕС

1488882566-big-eu-map-bg-v
Лидерите на Франция, Германия, Италия и Испания пледират за Европа на няколко скорости, което би позволило на някои страни членки да напредват по-бързо от други

Това стана на срещата на лидерите от ЕС в двореца Версай край Париж, пише News.bg. „Единството – това не е еднаквостта”, смята президентът на Франция Франсоа Оланд. Германският канцлер Ангела Меркел пък смята, че Европейският съюз ще си има проблеми, ако не позволи на отделни държави да участват в различни степени на интеграция помежду си.

„Трябва да имаме куража някои страни да продължат напред, ако никой друг не иска да участва. Европа на различните скорости е необходимост, иначе вероятно ще останем блокирани на едно място“, каза Меркел.  Според нея, ако Европа спре да се развива, тогава „това творение на мира” ще изпадне в опасна ситуация.

Италианският премиер Паоло Джентилиони пледира за по-интегриран Европейски съюз, но с различни нива на интеграция, а испанският му колега Мариано Рахой каза, че Испания е склонна да стигне по-далеч в интеграцията с всички, които искат да я продължат.

Loading...

Според него трябва да бъде приключено изграждането на банков съюз и да се задълбочи координирането на икономически политики, „за да направим икономиките си по-конкурентни“.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.