Задава се нова титанична битка с купения вот – Рашков пак ще отговаря за изборите

Задава се нова титанична битка с купения вот – Рашков пак ще отговаря за изборите
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков бе определен за вицепремиера, който ще координира работата по подготовката и провеждането на изборите на 14 ноември от правителството на днешното му заседание.

Рашков отговаряше за това и на парламентарния вот на 4 април.

Преди вота имаше голям брой акции срещу контролирания вот, които, обаче, бяха определени като политическа репресия от някои партии, сред които – ГЕРБ.

Сега отново предстои подобна титанична битка, която ще е още по-ожесточена.

За парламентарни и президентски избори ще се гласува и с бюлетини, и с машини. В план-сметката на държавата са заделени 127 млн. лв.

„Ще вземем решение на МС за цялостната подготовка и кой ще бъде водещият вицепремиер в това отношение. Знаете, че има редица мероприятия, които изискват координация между ЦИК и изпълнителната власт, съответно регионалните структури, които са ангажирани с изборите.

Така че тази координация ще бъде поверена на вицепремиер“, каза в началото на заседанието служебният премиер Стефан Янев.

Министърът на финансите Валери Белчев е натоварен от от МС за изготвяне на проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР и техните регионални центрове.

Министърът на регионалното развитие Виолета Комитова ще координира дейността по изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

Външният министър Светлан Стоев ще организира подготовката и произвеждането на вота в чужбина, а здравният Стойчо Кацаров, съгласувано с главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, трябва да определи необходимите противоепидемични мерки, свързани с изборния процес.

Янаки Стоилов е отговорен за дейностите по подготовката и произвеждането на изборите в местата за лишаване от свобода.

Вицепремиерът Бойко Рашков и Светлан Стоев, Виолета Комитова, Кацаров и правосъдният министър ще информират премиера Стефан Янев за хода на подготовката на изборите до обявяването на изборните резултати.

На Янаки Стоилов се възлага издаването на наказателните постановления за нарушения на вота.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.