Задача по математика за втори клас накара родители да се хванат за гушите! Ти можеш ли да я решиш?

Задача по математика за втори клас накара родители да се хванат за гушите! Ти можеш ли да я решиш? Родител публикува задача от учебника за втори клас на детето си и разпали истинска родителска война.

Възрастните, които по принцип трябва да са учили математика, спорят разпалено за това кое е правилното решение. Може би пък задачата не е поставена правилно? Да проверим!

В условието на задачата се споменава, че не само отговорът трябва да бъде намерен, но и начинът, по който е стигнато до него. Ето и условието:

“Неизвестен брой хора пътуват във влак. 19 от тях слизат на първата спирка, 17 души се качват. Във влака сега има 63 души! Колко са били в началото?”

Оформят се два лагера.

Едните смятат, че има 65 души в началото, с двама повече, защото са слезли 19, а са се качили 17 души.

Другите смятат, че отговорът е 46, тъй като не трябва да броим първите 19 души, което е странно за повечето наблюдатели.

Тяхната логика е, че те са слезли преди момента, за който се пита в задачата. Оказва се и, че учител споделил тази логика във Фейсбук, предават от Обекти.

В крайна сметка прави са родителите, които са в група номер 1. Въпреки всичко, на места в социалните мрежи спорът продължава да тече усилено. / topscandal.info

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.