Заловиха 14 нелегални мигранти на АМ „Тракия“

Пловдивската полиция е задържала 14 нелегални мигранти от Афганистан на автомагистрала "Тракия". Късно в сряда, на 132-ия километър, униформени спрели за проверка микробус Mercedes и лек автомобил Honda Civic.

Задържани са двамата водачи на превозните средства – единият от тях е служел за отцепка, а другият е превозвал емигрантите, съобщиха от МВР.

Водачът на буса изразил твърдение, че превозното средство е наето от Ямбол, от "рент-а-кар" фирма.

По думите му организацията по трафика на мигрантите е създадена от мъж от софийския кв. "Красна поляна", който му обещал заплащане срещу транспортиране на афганистанците от границата до София.

efekt 2

След създадената организация двамата задържани мъже отишли до Ямбол, наели микробуса и по черен път се придвижили до Елхово, за да натоварят и транспортират бежанците.

Работата по документиране на случая продължава.

Източник: Факти.БГ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.