Зам.-министър: Заплатите у нас са добри колкото тези в Лондон

Зам.-министър: Заплатите у нас са добри колкото тези в Лондон

С всяка изминала година броят на българите, които живеят и работят във Великобритания, расте.

Тази година обаче животът им там може да се промени, ако Островът напусне Европейския съюз без ясни правила.

Българското министерство на социалните дейности ще направи пореден опит да върне нашенците в родината с апетитни работни места тук. На тези, които не се изкушат, ще им бъде обяснено как да направят престоя си в Кралството по-лек. На 9 март ще се проведе подобна инициатива в Лондон.

„България в последните 2 години има позитивна тенденция на пазара на труда. Бележим ръст на доходите с около 10%. Средната работна заплата е 1200 лв. Над 6000 са студентите, които учат в чуждестранни университети.

Организираме съвместни кариерни форуми с работодателски организации. Показваме реалната ситуация у нас с конкретни позиции във фирми.

efekt 2

Нетните възнаграждения в България са не по-малко привлекателни от тези в Лондон“, каза зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова пред телевизия „България он ер“.

По думите ѝ правителството се надява с тези инициативи да се привлекат повече млади хора в родния пазар на труда. / Новини Лондон

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.