Започна се! Порошенко иска спешни разговори с Путин, Меркел и Оланд

Започна се! Порошенко иска спешни разговори с Путин, Меркел и Оланд

В Крим е задържан украинецът Евгений Панов, който признал, че е подготвял серия от кървави терористични актове.

Това съобщава ТАСС, цитирайки свой източник от месната прокуратура.“Той напълно е признал вината си, задържан е от сътрудници на ФСБ в град Армянск в Крим”, съобщава източникът.

Както вече стана ясно, на територията на Крим бяха задържани няколко диверсанти, които признали, че също са подготвяли серия от терористични актове, подготвени със знанието на Главното управление на разузнаването на Министерство на отбраната на Украйна.

По данни на спецслужбите, терористичните актове е трябвало да се проведат на важни за инрфраструктурата части на острова.

При задържането на диверсантите загинаха двама руски военни.

Междувременно напрежението на границата с Крим продължава да расте. Президентът на Украйна Петро Порошенко е дал инструкции Външно министерство да инициира преговори по телефона с президента на Русия Владимир Путин, канцлера на Германия Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд, вицепрезидента на САЩ Джоузеф Байдън и президента на Европейския съвет Доналд Туск.

Преди това Порошенко разпореди военните подразделения по границите с Крим и Донбас да бъдат приведени в повишена бойна готовност, предава информационната агенция УНИАН.

По-рано пък Киев предложи да се проведе среща в нормански формат – Русия, Украйна, Франция и Германия по време на срещата на 20-е през септември в Китай. Москва се съгласи с това предложение, но сега Путин заяви, че смята това за безсмислено на фона на опитите на украински диверсанти да извършват терористични актове в Крим.

“Това е глупава, престъпна акция, това, което сега видяхме в Крим”, заяви Путин: “Глупава – затова, че е невъзможно да се повлияе положително на хората, които живеят в Крим, а престъпна – защото загинаха хора. От руска страна бяха убити двама военни и няма как ние да оставим нещата така”, коментира още руският президент.
Източник: blitz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.