Захарова към Столтенберг: Наистина ли смятате гражданите на ЕС и НАТО за идиоти?

Захарова към Столтенберг: Наистина ли смятате гражданите на ЕС и НАТО за идиоти? „Гражданите на страните от НАТО трябва да знаят, че техният блок е изцяло въвлечен в конфронтацията с нашата страна и тази конфронтация е във възходяща спирала“,

така говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира новите доставки на западни оръжия за Украйна.

Захарова добави, че МВнР няма да анализира военната ефективност на прехвърлянето на американски и германски танкове в Украйна, но ведомството е уверено, че западните страни са по-заинтересовани от „показността“ на своите действия, цитира думите ѝ руската служба на Би Би Си.

Захарова се обърна и към генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг: „Наистина ли смятате гражданите на ЕС и страните от НАТО за пълни идиоти? Наистина ли вярвате в това, изпращайки танкове, че вие все още не сте страна в конфликта?“

Според нея западните бронирани машини, изпратени в Украйна, са предназначени за настъпателни военни операции, а администрацията на президента на САЩ не крие факта, че новото оръжие ще помогне на Киев при освобождаването на украински територии, включително Крим.

„Крим е територия на Русия. Такава е била и ще бъде“, каза Захарова. Тя също така смята, че отдавна „не се говори за никаква защита на Украйна“, а Киев и Западът са готови на всичко, за да нанесат максимални щети на Русия.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.