Зловещи данни разкриха коя е най-коварната болест, която поваля българските деца (ВИДЕО)

Зловещи данни разкриха коя е най-коварната болест, която поваля българските деца (ВИДЕО)
Над 200 000 случая на анорексия и булимия у нас са регистрирани за последните две години. 90% от тях са при момичета между 12 и 18 години.

Данните са на неправителствена организация, която се занимава с обучение на деца, предаде Нова телевизия.

Уроците за храната петокласниците получават през уроците за чувствата и започват да различават сладките моменти от солените, както и да дават идеи защо хората се държат различно.

Провалът в здравословното хранене на децата може да е заради несподелена първа тръпка, вторачване във външния вид или нездраво семейството.

Здравите деца обаче знаят – не е хубаво човек да яде заради чувства. Запознати са и с крайностите – и в пети клас знаят какво е булимия.

Психотерапевтите от Психодраматичната работилница преподават в шест столични училища по какво си личи хранителното разстройство.

Анорексията е сред психическите заболявания с най-висока смъртност. Затова отрано децата се учат да я познават и да я познават по чувството.

Loading...

Източник: novinite.eu

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.