Зов за помощ: Да помогнем на самотен баща с две деца, диагностициран с нелечима болест

Зов за помощ: Да помогнем на самотен баща с две деца, диагностициран с нелечима болест Светлозар Дончев е на 46 години от София, самотен баща на две деца и е диагностициран с тежко сърдечно съдово заболяване – болестта на Бюргер (Buerger’s Disease).

Той е един от малкото, които са диагностицирани с тази нелечима болест в България.

Болките и проблемите на Светлозар започват през 2019 година, когато в следствие на силен стрес след тежък за него и децата му развод се отключва болестта на Бюргер. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими лекари, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и сам отглежда.

Светлозар разказва как след като е бил на операционната маса и са му съобщили, че в следствие на болестта се налага да му ампутират пръстите на краката, той взима решение да се разпише и въпреки болката и страданията да напусне болницата и да се бори с болестта. Тогава започва лечение в Уни Хоспитал, но за лечението, лекарствата и инжекциите са му необходими средства, с които Светлозар не разполага. За лечението му е необходим скъпоструващия медикамент „Проставизин“, който трябва да се приема на всеки шест месеца.

Преди да заболее Светлозар е имам сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават, като той не може да плаща повече наема на квартирата си в която живее сам с двете си деца и риска да останат на улицата се увеличава.
Когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании чрез които са събрани средства както за лекарства за лечението му, така и наема на квартирата, дрехи и храна на децата му.

Въпреки положителните резултати и подкрепата и солидарността на много хора, които дариха лични средства на Светлозар по време на дарителските кампании, той продължава да се бори с болестта и за да избегне ампутация на краката, да плаща наема на жилището си и за храна и дрехи на децата, са необходими още средства.
Месечните разходи за лекарствата, както и издръжката на двете деца на Светлозар са в размер на 2000 лв., а в момента спешно трябва да му се поставят инжекции „Проставизин“, като курса на лечение е 1080 евро.

Именно затова се обръщаме с призив за помощ, подкрепа и солидарност към Светльо и двете му деца. Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и солидарни и всеки да дари средства, храна и дрехи на Светльо и децата му. Така всички ние ще му помогнем да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работа и грижа за двете си деца.

Сметката по която може да дарите средства за лечението и покриване на минималните разходи за живот на Светлозар и децата му е:
IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95
BIC: STSABGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
Телефон за връзка със Светлозар: 0877717471

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.