Иванчева крещи обезумяла: Не са ми светили ръцете! Парите нe бяха в мен! Бяха под седалката!

Иванчева крещи обезумяла: Не са ми светили ръцете! Парите нe бяха в мен! Бяха под седалката! Закопчаната във вторник кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева започна да крещи като обезумяла в съда, където в Специализирания наказателен съд беше внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея, Биляна Христова-Петрова и Петко Дюлгеров с повдигна обвинения по чл. 302а НК – подкуп в особено големи размери.

„Парите не бяха в мен. Бяха в колата. Бяха под седалката“, изригна тя.

Иванчева показа и интересен лист. „Ръцете ми не светеха като елха. Светна отстрани. Това идва от листа, на който писах показания“, изкрещя тя. Иванчева бе категорична, че по пръстите и дланите ѝ също не е имало светлина. Тя показа бележка с написан ръкописен текст, като обясни, че човекът, който стои зад акцията срещу нея е някой си Румен Р.

„Казват, че сигналът е подаден от „Ваклин груп“, обяви Иванчева, викайки през стъклото.

Иванчева и заместничката й бяха въведени в залата преди началото на заседанието и говориха от заградено със стъкла пространство. Иванчева извика към журналистите, че иска да говори пред тях, но съдът не й разреши да излезе извън това пространство.

В началото на заседанието се разбра, че третият обвиняем, досега описван от прокуратурата като посредник, е Петко Дюлгеров. Той е подал молба до съда да не бъде сниман от медиите.

По-рано днес се разбра, че делото за мярката за неотклонение ще бъде гледано от съдия Пламен Панайотов, който е бивш прокурор и публично похвали шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев като „изключителен професионалист“, с когото е работил по много дела.

„Нека Гешев говори с марсианците, ако иска, но на нас ръцете са ни чисти“, каза Иванчева, цитирана от news.bg. „Не сме взимали подкуп“, отхвърли обвиненията Иванчева. Тя посочи, че парите не са ги взимали, а „те са ги сложили в колата“.

Иванчева назова и името на изнудваното лице „в житейския смисъл на думата“ и каза, че става въпрос за човек от „Ваклин груп“ – Румен Русев, който бил и зам.-кмет. Тя допълни, че акцията срещу нея е заговор, а целта – заместникът й Румен Русев искал да стане кмет.

Относно бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, който също е обвиняем за взимане на подкуп в особено големи размери, Иванчева заяви: „Той не ни е давал никакви пари. Просто са намерени в служебната кола, в някакво кашонче“ предаде агенция „Фокус“.

На въпрос кога са били подхвърлени парите, тя уточни: „Когато ни обискираха. 5 часа седяхме без адвокат“.

На въпрос дали е ходила в кафенето в градинката „Кристал“ и имала ли среща с Дюлгеров, Десислава Иванчева потвърди, че са пили кафе. „Пари не сме пипали, не сме взимали, не сме искали, не сме получавали. Парите са вероятно подхвърлени. Няма да си държа пари в отворен кашон с мен“, поясни тя.

Иванчева каза още, че без опис са претърсени двете дамски чанти и кашона с пари. „Жабките, страничните врати, цялото това пространство не са претърсвали, проверявали и описвани, което означава че всичко е било подметнато и намерено“, обясни тя. / Епицентър.бг

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.