Иван Желев: Ракът е най-лесното за лечение заболяване

Иван Желев: Ракът е най-лесното за лечение заболяване


Разработих и продукти, които възстановяват растежа на косъма при плешиви хора

Разработих и продукти, които възстановяват растежа на косъма при плешиви хора Иван Желев е многостранна и интересна личност. По образование е хидроинженер, а по призвание – поет и лечител. Открива билкова смес, с която успешно лекува косопада. Но интересът му към медицината не спира до тук. Сега е изобретил начин за лечение на рак чрез открита от него отвара. Сам стигнал до разкриването на ефекта от билковата смес, докато изследвал причините и начините за лечение на косопада. Открил е начин да се справи и с умората.

Използва точно определена доза от подбрани билки. Усилията му сега са насочени към разработването на компютърна програма, в която да могат да се заложат генните карти на страдащите от рак.
Така ще има възможност да се атакува само туморът с подходяща билкова концентрация. – Инж. Желев, вие сте измислили отвара против рак. Как достигнахте до това свое откритие? – Да, открих билков екстракт, с който мога да унищожа раковите клетки. Историята е следната.

Тъй като не съм лекар и нямам право да правя лекарства, се занимавам с биология. Разработил съм продукти за възстановяване на косъмния растеж при плешиви хора.

Това е мое случайно лично откритие. Разработвах обикновен продукт срещу косопад преди около десетина години. И при един от случаите (мои познати хора) се оказа, че на мъжа, който е плешив, са му поникнали косъмчета. Тогава разбрах, че съм уцелил нещо и започнах да се занимавам много сериозно с това. Установих нещо много интересно за себе си – разгледано на клетъчно ниво, организмът се оказа нещо много просто. Много сложно като играчи, но много просто като игра. Понеже играчите са много, това обърква доста, но играта е ясна. Установих за себе си и някои пропуски на съвременната биология.

efekt 2

Например, дадена е картина на основните системи на човека – кръвоносна, лимфна и т.н. Основните плазми на човека. Но към тази система трябва да има вече и схема на стволовите клетки и стволовите прогенитурни клетки (които участват във възстановяването на даден оран) на организма. Основните проблеми са в следното: организмът възстановява клетки по два начина – чрез деление и чрез диференциация на стволови клетки. Балансът на този процес дава възможност за по-пълноценно съществуване.

Много пъти той се прекъсва и дава възможност за самостоятелно съществуване на органите (не говоря за присаждане на стволови клетки). Аз предлагам начин за управление на вътрешните стволови клетки. Специално за рака подходих с една оригинална идея, психологическа. Че може би ракът е най-лесното за лечение заболяване. – Какво говорите?
Най-лесното? – Да, защото е най-лесно да се убие раковата клетка – в някаква степен дори по-лесно от това да убиеш тази, която функционира нормално.

Не е толкова важно дали една идея е правилна. Важно е тя да даде нов поглед. Опитах се да видя дали има някакъв пропуск в лечението на рака. Дали то се вижда само в своята сложност или и в своята простота. Защото в медицината винаги ги има тези два подхода. Например, ако се подходи само на клетъчно равнище, наистина нещата се явяват в своята простота, като игра, като система, като някаква машинка, компютър.

На клетъчно равнище, на човек може да му хрумне идея.
Същността на всяко лечение на рака се състои в следното: по какъв механизъм даденото лекарство разграничава туморната от нетуморната клетка Имах един приятел, чийто чичо беше болен от рак на пикочния мехур.

Той дойде при мен и ме попита дали мога да му помогна с нещо. Отговорих му, че ще се опитам да измисля нещо в тази посока. Той ми донесе хистология от изследванията на чичо си. Поставих си задача да доведа раковите клетки до състояние на апоптоза (клетъчна смърт) – тоест да се самоунищожат. Хрумна ми една интересна идея от растежа на косъма. Косъмът расте, расте и в един момент пада – включва се механизъм на апоптоза. Започва рязко отделяне на калциеви йони в цитозола на клетката.

И се опитах да предизвикам това с раковите клетки. Направих една билкова комбинация. Задачата ми беше следната: първо, да постигна рязко отделяне на калциеви йони, защото при бавното им отделяне няма да се постигнат необходимите нива за апоптоза.
Първият извод беше, че ако това лечение не стане бързо, няма да стане въобще. Второ, трябва да се попречи на клетката да се възстанови, т.е. да успее да върне калциевите йони в тези части на клетката, в които те се съдържат в огромна концентрация, или да ги изпрати в кръвта – да се задвижат калциевите помпи. Направих блокер на тези калциеви помпи и причиних рязко отделяне на калциеви йони от ендоплазмения рекутул с най-обикновени билкови съставки.

В приложената от мен формула при лечението на рака на пикочния мехур използвах специално подбрано съотношение между куркумин и капсаицин, съобразено с индивидуалните характеристики на болния човек, за да се получи разграничително действие между болни и здрави клетки. – И какво постигнахте при лечението на този човек?
– Дадох му да изпие билковата смес, която бях приготвил, но в рамките на 24 часа. Поставена му беше диагноза рак на пикочния мехур.
Той е работил в краварници и явно торовете са причина за развитие на болестта. Нормално е в такава обстановка токсичните вещества да се натрупат в пикочната система, в черния дроб и да предизвикат развитието на туморен процес.
Правили са му операция. След около месец – още една операция, което показва, че туморът има бърз растеж. Назначили са му след втората операция и химиотерапия, която трябваше да започне след 10 дни.
Аз му предложих да изпие билковата смес на десетия ден, преди самата операция.
Ако имаше резултат от лечението, по време на прегледа и изследванията, лекарите щяха да го установят.

Той ме послуша и изпи билковата смес.
Обади ми се след това щастлив – лекарите не са му открили нищо.
Дори изказали учудването си, че за първи път виждат да се излекува рак с антибиотици (той не е споменал с какво се е лекувал, а лекарите му бяха изписали да пие антибиотици след втората операция).
Предложих му да продължим лечението и след това, за да потиснем процеса с друга билкова смес, но той отказа.
Минаха две години – ракът не се появи отново.

За съжаление той продължи да работи в същата канцерогенна среда и след три години получи отново тумор, а можеше с най-елементарна култура на превенция да предотврати появата му, но не пожела.
Този случай породи в мен и големия ми интерес към рака.
– След този случай лекували ли сте и други хора?
– Много хора ми се обаждаха и аз им казвах формулата и какво трябва да правят.
– Как им казвахте формулата?
– Направо им я казвам.
Аз и на вас ще ви я кажа
– нямам амбиции да печеля от рака.

Поставил съм си за цел да открия лечение и да го дам на хората. – Т.е. вие им казвате съставките на вашата билкова смес и начина, по който трябва да я приемат? – Да, казвам съставките на сместа, с която съм постигнал успех. Някои от тях ми носят хистология, за да видя дали мога да ги излекувам. – И каква е формулата? – Ще ви кажа формулата, но без дозите, защото не искам хората да си я прилагат, преди да съм видял хистологията им. Смесват се в съответните дози: куркума, черен пипер, лют червен пипер, зелен чай. Искам ясно да подчертая, че не във всички случаи може да се очаква резултат.

Преди да дам билковата смес, трябва да знам няколко неща: доколко е диференциран туморът и хистологията му, от какво произлиза. Обикновено има надежда при карциноми с висока степен на диференцираност. – А тези хора, които са ви се обаждали досега, знаете ли дали са се излекували? – Нямам обратна връзка с никой от тях. Обяснявам си го с това, че при по-голяма част от тях трябваше да се изчака химиотерапията да приключи.

Защото при започната химиотерапия става допълнително рецепторно увреждане на клетките и затова не може да се използва този метод. Трябва да измине около месец след нея, за да може да се приложи. И обратният вариант също е напълно възможен – прилага се методът и на следващия ден може да се започне химиотерапия. Резултатът трябва да се види веднага, т.е. след изпиването на сместа в рамките на 24 часа, до два-три дни трябва да има резултат (ако туморната клетка има тези специфични рецептори, които аз блокирам).

Защото например при меланомната туморна клетка тези рецептори липсват. Затова при меланомите този метод не може да се прилага, но имам разработен друг за този вид ракови заболявания. При тях използвам друга система за постигане апоптоза на раковите клетки. – А при кои карциноми действа първата ви билкова смес? – При карциноми на пикочния мехур, храносмилателната система, там, където има лигавици. Там се съдържат тези рецептори, които могат да се блокират с билковата смес.

Този метод е добър и с това, че не е лечение, което ще отнеме две години, да го пробваш дали ще ти помогне или не. Разбираш дали има ефект за един-два дни. Не се губи ценно време в търсене на успешно лечение. Освен това трябва да се знае, че методът задължително се прилага под лекарско наблюдение.

Източник: Blitz.bg

Виж още:bulnews

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.