Ива Николова, ПИК: Румен Радев се самоуби! Време е да освободи поста си и да бъде разследван

Ива Николова, ПИК: Румен Радев се самоуби! Време е да освободи поста си и да бъде разследванБългарската общественост рядко е ставала свидетел на такова унижение на президента на републиката, каквото видя вчера по време на провеждането на КСНС за борбата с корупцията и на словото на Румен Радев 45 минути след приключването му.

Това пише в свой коментар за вчерашния КСНС Ива Николова от проправителствения сайт ПИК. Публикуваме текста не защото споделяме написаното, а за да видите докъде може да стигне в слугинажа си една медия.

И така:  

Пред гражданите застана приведен един изпаднал в пълна изолация държавен глава, до когото не застана никоя от най-важните фигури в държавата и политиката.

Никоя! Безпрецедентно! Дори собственият му Франкенщайн и лидер на БСП Корнелия Нинова…

Ясен знак, че неговото заявление няма нищо общо нито с държавата, нито с националната ѝ сигурност, нито дори с истината.

Ясен знак, че когато един самозабравил се човек, попаднал случайно в президентството, се опитва да дерибейства и да унижава институциите, каквито са КОНПИ и дори първата власт в държавата – Народното събрание, като оттегля поканите си за участие в КСНС към тях, може само да изгледа гърба на всички тези институции. Защото неговата битка очевидно не е за държавата, а за личния му интерес.

Румен Радев е толкова първичен в стремежите си, че дори не можа да скрие този личен интерес в своето самотно и тъжно слово пред медиите след края на заседанието на КСНС – да овладее въпросната комисия „Антимафия“ и да пробута през задния вход във властта своя протагонист в лицето на Нинова.

Защото друг начин да я овладее просто няма, както сочат всички социологически изследвания и нагласи на хората.

Защо му е КОНПИ на Румен Радев ли? Много просто – защото самият той е неин клиент. Самият той си го каза: „КОНПИ, прокуратурата, МВР и службите да навлязат в старателно избягвания периметър на властта“

Точно така! И да разследват как и защо Румен Радев се сдобива с едно ведомствено жилище в центъра на Пловдив от военните като командир на 3-та изтребителна авиобаза в Граф Игнатиево, купува го на преференциални цени, за две години го ремонтира, като през това време живее във второ ведомствено жилище, получено с неизвестно какви привилегии. След това го продава вече на пазарни цени и си купува жилище от 143 км.м. ново строителство в квартал „Гео Милев“ във София срещу 168 827 лв., както сочи данъчната му декларация.

Т.е. заплаща по 600 евро на кв.м. за ново строителство, докато шефът на КОНПИ Пламен Георгиев, от когото нагло обяви, че свалял доверието си, заплаща по 1000 евро в същия квартал за старо строителство.

Как е постигнал Радев тази цена и откъде военният на държавна заплата е извадил 168 827 лева? Той призова гражданите „да научат политиците да живет само от заплатите си“. С какво е живял Румен Радев и как е натрупал тези пари?

„На безочието на определени политици и на ширещата се демонстрация и чувство за безнаказаност трябва да се сложи край!, заяви изоставеният Радев.

Трябва! Румен Радев трябва да обясни каква е тази врътка с двете ведомствени жилища, паралелната покупко-продажба на едното, закупуването на безценица на ново жилище в София, произхода на парите, с които я е направил.

ЦЕЛИЯТ КОМЕНТАР НА ИВА НИКОЛОВА ЧЕТЕТЕ ТУК:

pik.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.