Институциите са в колапс! Властта назначава некадърни и мързеливи хора

Управлението на затворите е много трудна работа и винаги е била организирана от малко на брой разбирачи.

Последният разбирач, който работеше в системата на затворите ген. Петър Василев почина.

Другитя, който разбира, беше Милети Орешарски. Уволниха го, защото е брат на Пламен Орешарски. Не са много тези, които са готови да работят там с желание. Това каза лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева в ефира на БТВ.

„В последните 10 години има много сериозна кадрова криза. Сегашните действия на ръководството на затворите ми се струва смехотворно“, подчерта тя.

„Премиерът Бойко Борисов сам се натресе в една ситуация, от която излаз няма“, коментира Дончева.

Тя направи анализ на реалната политическа и икономическа обстановка в страната ни, според която всички институции са в колапс и не работят, защото властта назначава там некадърни и мързеливи хора. Според нея това е илюстрация на разрушението на българските институции, което тече от 10-15 години.

„Има драматична загуба на институционален капацитет в България. Държавните ведомства работят хора, които не са подготвени да работят за това, за което им се плаща.

Има цели сектори, които се ръководят от началници, които знаят по-малко от своите подчинени. Такава липса има и в здравеопазването, проблемът с ТЕЛК-а съществува, има хора, които мамят там.

У нас изглежда, че има много нерешими проблеми, защото сме ги дали в ръцете на дилетанти. Познавачите или измряха, или сами напуснаха, защото бяха жестоко наритани“, каза още лидерът на „Движение 21“. / Епицентър.бг

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.