Иракчанин простреля Българин в София

Иракчанин простреля Българин в София
Иракчанин простреля Българин в София

36-годишен иракчанин е прострелял 26-годишен младеж
36-годишен иракчанин със статут на постоянно пребиваващ у нас е прострелял 26-годишен младеж в столичния квартал “Люлин”. Простреляният е опериран в “Пирогов” и в момента е в стабилно състояние.

След стрелбата в района били изпратени допълнителни патрули, защото стрелецът е избягал. След три часа в неизвестност в опит да се укрие иракчанинът е бил арестуван, съобщава БНТ. Проверка показала, че той живее в България от години, има хуманитарен статут и български единен граждански номер.

Криминално проявен е, лежал е в затвора за заплаха за убийство. Притежава незаконно пистолета, с който е стрелял. Според първоначалната полицейска версия, скандалът е тръгнал от сервиз за лаптопи.

През целия ден днес той остана затворен. Вътре обаче личат следи от съвсем скорошна дейност. Работната версия на полицаите се базира на откъслечен разказ на простреляния мъж. По думите му иракчанинът донесъл лаптоп за ремонт в сервиза и двамата се скарали за него.

Пострадалият обаче още не е разпитван официално, защото е в реанимацията на “Пирогов”. Прострелян е с три куршума – в ръката, хълбока и в корема.

“Имал е многостранни наранявания. Операцията е достатъчно сериозна, за да могат да се очакват усложнения”, съобщи д-р Кирил Христов. Арестът на иракчанина вероятно ще бъде продължен до 72 часа. Очаква се в понеделник в съда да бъде гледана мярката му за неотклонение.
Източник: trafficnews.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.