Кардиолог разкри шокиращи данни: Всички мислим, че 120/80 е нормално кръвно, но това е напълно погрешно…

Кардиолог разкри шокиращи данни: Всички мислим, че 120/80 е нормално кръвно, но това е напълно погрешно...

Общо прието мнение е, че нормалното кръвно налягане трябва да бъде 120 на 80 и че всички стойности над това означават покана за спешна среща с кардиолог.

Европейската кардиологична асоциация издаде нови наредби, според които нормално налягане е до 140 за систоличното (горната граница за измерване на кръвното налягане) и 90 за диастоличното (долната).

„По-голямата част от гражданите смятат, че 120 на 80 е нормално налягане.

Въпреки това, кръвно налягане до 140 на 90 е границата, до която се смята, че е нормално и нямате здравословни проблеми.

Това, обаче, не се отнася за хората с диабет, за които границата е 130 на 80, както и при по-възрастното население”, казва доктор Бранко Белеслин, кардиолог в Клиничния център на Сърбия и председател на Асоциацията на кардиолози на Сърбия.

Loading...

Източник: blitz.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.