Който се опитва сега да защитава Борисов и правителството му, защитава мафията

Който се опитва сега да защитава Борисов и правителството му, защитава мафията
В България няма върховенство на закона, защото повечето българи не смятат, че трябва да има върховенство на закона.

Ако имат политически симпатии към някого, него закон не го лови, каквото и да извърши.

Което е по-лошо – и журналисти в медиите така смятат. Борисов можеше да влезе в затвора още 2010 г. затова, че нареди на шеф на митницата да прекрати проверка в пивоварна на човек, взел кредит от 1,5 млн. от банката на другарката на премиера Цветелина.

Тогава Борисов го бранеха медиите, а бомба гръмна и разби редакцията на в. Галерия, който публикува скандала. И ги обвиниха, че сами си сложили бомба. По НК е до 5 години затвор за оказване на натиск на длъжностно лице.

Свидетели имаше, и още има. Да не изреждам всички поводи за съд на Борисов. И днес го бранят медии, спестяват факти и критични коментари за него. Или дирекно работи пропаганда в негова услуга и машина за очерняне на политическите му противници.

Който се опитва сега да защитава Борисов и правителството му, защитава мафията. Да, мафия е. По света правителства са си отивали по много по-незначителни поводи от случаите с Борисов. Това, което се случва тук, е наглост.

efekt 2

И Борисов ще си отиде, не защото у нас приемат върховенството на закона, а защото на хората вече им е омръзнал и непрестанните му лъжи и демагогия не хващат вяра. Подкрепящите го вече са малцинство.

А ще го съдят един ден не заради върховенството на закона, а от реваншизъм. Все пак, има за какво да го съдят.

Иван Бакалов, Фейсбук

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.