Красавица с тежък рак спасява болни деца

Красавица с тежък рак спасява болни деца

25-годишната Елизабет Донкова от Шумен започна най-тежката битка в живота си. За втори път!

Миналата година младата красавица е диагностицирана с болестта на Ходжкин (злокачествено образувание на лимфната тъкан). След 8 химиотерапии, по 3 часа вливания, през 2 седмици в турска болница изследванията показват, че туморът си е отишъл. Назначена е лъчетерапия, която приключва през май т.г. и Елизабет отново се радва пълноценно на живота.

Пет месеца по-късно при контролен скенер става ясно, че болестта се е завърнала. Миналия месец лекарите откриват малки образувания в левия бял дроб и подут лимфен възел в медиастиума. Единствената надежда за Елизабет е трансплантация на костен мозък. Чрез дарителска кампания са събрани част от парите, а след телефонно обаждане от добър човек става ясно, че той ще допълни необходимата сума за лечение във френската столица Париж.

“Искам да Ви благодаря за подкрепата, съпричастността, милосърдието и щедростта! Никога не трябва да забравяме вярата в доброто – то винаги побеждава! Генерирахте огромна любов, която ми дава сили! С помощта на лекарите и Бог аз ще се излекувам. Поклон пред всички Вас! Бъдете здрави и благословени!”, обърна се Елизабет към хората, които й помагат в тежката битка.

Въпреки влошеното си здравословно състояние младото момиче не мисли само за собствения си живот. Тя постоянно апелира да се даряват средства за лечението на 5-годишния Йоан от Шумен, който страда от хидроцефалия – причинява оток в мозъка и забавя развитието му. Малчуганът се нуждае от поставянето на клапа, която ще облекчи състоянието му. И Елизабет успява – парите за операцията на Йоан също са събрани.

Добрите дела не свършват дотук. След благотворителния концерт “Заедно за Елизабет и Йоан” са събрани над 2300 лева, които 25-годишното момиче и родителите на Йоан решават да дарят. Те ги превеждат по дарителската сметка на Ники от Шумен, който е пострадал тежко при автомобилна катастрофа.

Браво! / източник

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.