Лъч на надежда за затопляне! Вече е близо – ето кога и колко

Лъч на надежда за затопляне! Вече е близо - ето кога и колко Февруари ще ни донесе приятна изненада, свързана с времето. Следващата седмица и по-конкретно след 3-4 февруари се появява лъч надежда и се очаква затопляне

През този период в южните части на страната температурите могат да се качат от 7-8, дори и до 10 градуса. Това сочи средносрочната прогноза за времето, представена в „Дарик Кафе“.

Дотогава обаче студът остава. Днес и утре над южните райони е възможно да превали за кратко сняг, над останалата част от страната времето ще се задържи облачно, без валежи.

От 26 януари, четвъртък, до неделя високо атмосферно налягане ще се настани над цялата страна и антициклон ще ни донесе нова порция студ и ниски сутрешни температури около и под -10 градуса, най-вече в Северна България. През деня температурите ще бъдат около 0 и малко над 0, особено на юг. Вечер отново ще падат градусите.

Към петък-събота са възможни мъгли в котловините.
В средата на следващата седмица вече се очаква затоплянето, най-вече над южните райони на страната.

Така след 3-и и около 4-5-и февруари се очаква по-топло време и дори температури до 10 градуса на места.
Източник: blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.