Люти глоби за софиянци за тупане на килими от балкона, шумни прахосмукачки и съседи

Люти глоби за софиянци за тупане на килими от балкона, шумни прахосмукачки и съседи
Глоба от 100 до 300 лева очаква софиянци, които си тупат килима или изтръскват покривката през балкона.

Това се предвижда в новата Наредба за обществения ред в столицата, която предстои да бъде предложена на обществено обсъждане на 19 октомври, пише „Телеграф“.

Ако бъде приета от общинския съвет, наредбата трябва да влезе в сила от 1 януари догодина.

Една от новите забрани в нея е за гърмене на фойерверки след 22 часа, което стана модерно в последните години.

Санкцията за това също е между 100 и 300 лева. До 200 лева пък ще бъдат глобявани столичаните, които вдигат шумни купони след 22 ч.

Или пускат прахосмукачки и свирят на музикални инструменти между 14 и 16 часа следобед, ако преди преди не са взели „ефикасни обезшумителни мерки“ в апартамента си.

В наредбата са заложени и нови правила за митингите, шествията и другите масови мероприятия в столицата. Кметът ще може да забрани провеждането им, ако има достатъчно данни, че застрашават обществения ред, нарушават правата на други граждани или създават опасност за здравето при определена епидемична обстановка.

Ако пък има уведомления от няколко организации за провеждане на различни мероприятия на едно и също място по едно и също време, ще се търси съгласие между тях за безконфликтното им протичане.

Ако такова не се постигне, ще се осигурява провеждането на мероприятието, за което първо е подадено заявление.

Подобен казус имаше при последния гей парад, който съвпадна по време и място с друга проява и полицията трябваше да вдигне сериозен ресурс, за да осигури реда. В наредбата ще се регламентира и дейността на уличните артисти и музиканти.

Loading...

Те ще могат да се изявяват на специално определените от районните кметове места. Собствениците на селскостопански животни – крави, коне и др. пък не могат да ги пускат свободно по улиците, парковете и междублоковите пространства. Глобата за това е между 100 и 300 лева. / blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.