Мащабна национална стачка парализира Белгия. Отменени са всички полети

Мащабна национална стачка парализира Белгия. Отменени са всички полети


Всички полети от София до Брюксел (BRU) и Шарлероа (CRL) днес са отменени заради национална стачка в Белгия, съобщава БНТ.
Белгийското въздушно пространство е затворено от снощи и ще остане затворено през целия ден. Отменени са всички полети, летищата са затворени.

Националната стачка в Белгия ще засегне всички видове транспорт в страната – влакове, градски транспорт, пристанища. Затварят и различни федерални и общински служби.

В мащабната акция, която напълно ще парализира страната, ще се включват както работници от различни браншове, така и държавни и общински служители. Някои болници ще работят с намален капацитет, няма да бъдат отворени и общинските училища в по-големите градове.

Въпреки добрите икономически показатели на Белгия, правителството на премиера Мишел много често обект на критика от страна на синдикатите. Поводът за поредната национална стачка са провалените разговори между властта, синдикатите и работодателите за бъдещото увеличение на заплатите в страната.
Синдикатите настояват за по-голямо увеличение, по-справедливи данъци и по-високи пенсии.
Източник: manager.bg

 

Loading...

Виж още: bulnews

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.