Мая Манолова: Ще има гладни бунтове през есента, Борисов да поиска вот на доверие

„Бойко Борисов да поиска вот на доверие от гражданите, което означава оставка и избори“.

Това призова Мая Манолова пред БНР.

„Ако няма смелост да го направи, означава конституционна процедура за вот на доверие от партиите в парламента. Призовах Борисов да не изпада в паника и параноя, защото няма защо да се страхува за живота си. Има защо обаче да се страхува от гражданите и от модела, по който управлява в последните 10 години.“

Според председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ „това е началото на края на модела „Борисов“. „Тази нова нормалност не е приемана от хората. Трябва да е ясно кой подкрепя тази нова нормалност, при която бизнесмени си пишат с министри, хората са наричани „тулупи“, журналистите са наричани „мисирки“. Нова нормалност, в която премиерът признава, че спи с пистолет до главата и обижда председателя на парламента. Всички тези скандали със записи и снимки окончателно разрушиха доверието на гражданите във властта и в самия модел“, подчерта Манолова.

Тя прогнозира „торнадо от недоволство през есента“. „Ще има бунтове, защото хората са оставени сами. Ще има торнадо от фалити, от безработни, от хора без доходи. Има нова политическа сила – гневът на хората. Институциите обаче не го забелязват, защото са заети със себе си – да се дискредитират и да се обвиняват“.

„Институциите се нападат една друга, вадят си мръсното бельо, но хората гладуват и мизерстват и това е огромният проблем“, каза Манолова. Гражданска платформа ще участва в следващите избори. Ще има ревизия на властта и на парите на българските граждани. Как ще се явим на изборите обещахме, че ще кажем отново под прозорците на премиера в края на юли или началото на август, каза още Манолова.

Източник: Bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.