МЕДИИТЕ У НАС МЪЛЧАТ: На 22ри Русия започна да лекува италианците на 23ти вече има резултати.

МЕДИИТЕ У НАС МЪЛЧАТ: На 22ри Русия започна да лекува италианците на 23ти вече има резултати.
ВЧЕРА РУСИЯ ИЗПРАТИ В ИТАЛИЯ ТРИ САМОЛЕТА С ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКА ТЕХНИКА. ДНЕС Е ПЪРВИЯТ ДЕН НА СПАД НА СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ ТАМ.

Русия изпрати в Италия три военно-транспортни самолета Ил-76, които ще доставят в италианската въздушна база “Практика ди Маре” руски военни лекари – вирусолози и епидемиолози, а също и модерно оборудване за диагностика и дезинфекция.

Това бе съобщено пред журналисти в министерството на отбраната в Москва, предадоха ТАСС и БТА.

Полетите се изпълняват по нареждане на руския президент Владимир Путин с цел подпомагане на Италианската република в борбата с коронавирусната инфекция.

Създадена е специална въздушна групировка от 9 машини Ил-76, които ще откарат в Италия общо осем мобилни екипа от лекари и медицински сестри, специални автомобили и друго медицинско оборудване.

Русия ще изпрати и около 100 военни специалисти по вирусология и епидемиология.

efekt 2

Путин разговаря вчера с италианския премиер Джузепе Конте и потвърди, че Москва е готова да предостави на Рим необходимата помощ – по-специално предпазни консумативи, мобилни комплекси за дезинфекция на площи и превозни средства,

медицинско и друго оборудване, също и лекарски екипи за практическо съдействие на италианските медици в най-пострадалите райони, напомня ТАСС. / bgnews

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.