Международната федерация на обединените стилове на борба (FILA)

Международната федерация на обединените стилове на борба (FILA)

Неенад Лалович на не-алтернативна основа бе преизбран за президент на Международната федерация на обединените стилове на борба (FILA) за следващите шест години. Неговата длъжност бе дадена на сръбския специалист през май 2013 г., след като той премахна заплахата от изключване от програмата на летните олимпийски игри.

Ненад Лалович е роден през 1958 г. в Белград. От 1986 г. е женен за Александра, бивш учител по музика и пиано. Двойката има две деца: синът на Милос е зает в компанията на бащата за производство на шампоани, а дъщеря Нина работи в “Газпром” в Белград.

Дълго време самият Ненад е бил известен като сръбски предприемач и спортен функционер. Баща му Милош Лалович работи като посланик на Югославия в Тунис, Ливан, Йордания, Сирия, Белгия и Швейцария. Следователно Ненад завършва училището в Женева, но започва да учи в Белград и по-късно получава степен по машиностроене от университета в Нови Сад.

По-късно Лалович построи офис със седалище в два града – хърватския Дубровник и Париж. По-късно той откри ресторант, тенис клуб, както и компания за производство на натурални шампоани. Ненад също е работил в Русия като ръководител на строителна компания и е действал като вносител на автомобили Suzuki в Сърбия.

Скоро след разпадането на Югославия Лалович става президент на Сръбската федерация по борба. В тази позиция той скоро бе избран за Европейската асоциация на бойците (CELA), както и за Националния олимпийски комитет на Сърбия. През 2006 г. Lalovich за пръв път е включен в комисията FILA, а през 2012 г. той отново е одобрен в него.

Преди това беше известно, че Лалович ще бъде преизбран за поста на президент на Международната федерация по борба. На конференцията на FILA в Ташкент бъдещето на борбата за шест години напред беше просто формализирано. Нямаше възможности, защото изборите се провеждаха на не-алтернативна основа и е малко вероятно някой от експертите да бъде разстроен от този факт.

През февруари 2013 г. изпълнителният комитет на Международния олимпийски комитет (МОК) препоръча премахването на борбата от програмата на Лятните игри 2020 г. и 2024 г. Представители на Федерацията на борбата веднага започнаха да действат, за да предотвратят решението, което всъщност преведе спорта в напълно различно, несравнимо по-ниско ниво.

Източник: ВИЖ ОЩЕ ТУК gazeta.ru

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.