За мен „Българската Коледа“ не е символ на надежда, а доказателство за последна фаза в агонията на едно общество!

За мен „Българската Коледа“ не е символ на надежда,

а доказателство за последна фаза в агонията на едно общество.

Защото подобна дарителска инициатива може да има, за да се закупи цигулка на гениално дете-музикант или за да се финансира националният училищен отбор по информатика.

Но не и за лечението на деца!

Докато има и едно-единствено тежко болно българско дете, никакъв друг разход не може да бъде по-важен за държавата, никакъв!

И ако няма вече кой да ти дава нови милиардни заеми, понеже вижда продънената ти икономика, намираш други решения – продаваш лимузините на институциите и им купуваш дачии и грейтуоли или спираш безсмислените командировки и екскурзиийки на легионите чиновници по цял свят и започваш да лекуваш децата!

Другото – кампанийки със смс-и, развълнувани репортерки и благодарящи за дарената техника директори на болници, си е просто чист цинизъм.

Мариан Бачев, Xak News

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.