Мика Зайкова: Ние сме най-корумпираната държава. Мярката 60/40 е неефективна

Мярката 60/40 е неефективна.

Нашите фирми са някъде 550 000, от тях 94 процента са малки и средни.

Големите фирми имаме много малко.

Като ги затвориш, като им спреш бизнеса, като им паднат оборотите, откъде да намерии 40 процента, за да платиш осигуровките, заяви Мика Зайкова пред Слави в Телевизия 7/8.

Мая Манолова твърди, че са 29 милиона, министър Сачева твърди, че са 37 милиона. Която и цифра да вземеш, е под 5 процента от милиард и половина, той си пази фиска, той си пази парите. Ние сме най-корумпираната държава, не знам Данчо Цонев как ще разчепка изхарчените милиарди, защото той е председател на комисията, която трябва да провери как са изхарчени парите, коментира финансовият експерт.

Или са дадени на фирми, или са откраднати. Затова 60/40 искам да ви кажа още нещо.

Днес един вестник даде фирмите, които са получили 60/40. Първо, 60/40 са получили фирми, които са зле, но са големи. С 2500, 2600 работника, това са стабилни фирми, които могат да платят 40 процента. Но цялата тази малка бройка, която е получила 60/40, са три фирми – едната е казино, другата е футболен отбор, третата е винарна. Тези фирми са получили пари от държавата 60/40, а собственикът на футболния клуб е един от големите дарители. Той взема от нашите пари, от бюджета и дарява, но понеже аз съм привърженик на друг клуб, питам защо не му дадоха 60/40. Дават се на близки на обкръжение фирми, каза още Зайкова.

Източник: Petel.bg

Източник: Bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.