Милион кадърни млади хора напуснаха, такъв кръвен данък не сме плащали и по Турско!

Милион кадърни млади хора напуснаха, такъв кръвен данък не сме плащали и по Турско!
Той прави ретроспекция на живота си и на времето, в което живее.

Този път избира не киното, а книгата. Режисьорът на „Маргарит и Маргарита“, „Да обичаш на инат“ и „Господин за един ден“ – Николай Волев, издаде автобиографията си. И я кръсти „Девствената проститутка“, предава тв Европа.

„Описах всички образи, които са в главата ми, всички картини, аз виждам нещата образно и по този начин някак си съчетах двете,“ казва режисьорът.

В книгата си Волев разказва за опита на ДС да бъде вербуван, докато е бил екскурзовод в Балкантурист. Разказва и за приятелите, и любовите си.

„Най-трудно ми беше да се отърва от изкушението да се представя като по-добър, по-талантлив и по-успешен, отколкото съм. Да се самоизтъкна беше най-голямата опасност“, признава той.

През живота си Николай Волев емигрира два пъти – веднъж в Англия, втори път в Странджа. Той смята, че за България все пак има спасителен път.

efekt 2

„Трябва и можем, не само трябва, но и можем да бъдем по-добре. България се лиши от огромно количество млади хора, страхотно умни, страхотно кадърни, които избягаха. Над половин милион, близо един милион ли са?

Ние не сме плащали такъв кръвен данък по време на цялото турско робство. Трябва да създадем условия те самите да се върнат, защото имаме един огромен съюзник – носталгията. Там винаги си чужд, аз съм го изживял“, казва той.

В момента Николай Волев работи върху нов филмов проект, който ще разказва за журналистиката у нас. / Епицентър.бг

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.