Минимумът за оцеляване е 602 лв.. Мин. пенсия е 250 лв.. Как живеят пенсионерите, никой от държавата не пита

Минимумът за оцеляване е 602 лв.. Мин. пенсия е 250 лв.. Как живеят пенсионерите, никой от държавата не питаПерник все още няма вода. Освен приказките и размятаните решения, на практика нищо не се случва по въпроса.

В същото време язовир „Студена“ навлиза в мъртъв обем. Как ще издържи цял голям град на продължаващо месеци пълно безводие?

– Въздухът продължава да трови. Боклуците продължават да влизат през КПП-тата, защото били „инвестиция“. Трябвало да се пазят работни места.

Няма данни за независимо изследване кои ТЕЦ-ове могат да горят боклука и при какви показатели. Няма данни колко от фините прахови частици във въздуха се дължат на изгорените боклуци.

– Реките умират. Заради алчността на приближени до властта бизнесмени, които спестяват от пречиствателни станции.

– 35 000 българи всяка година напускат България. Огромната част от тях не се завръщат. Няма и да се върнат заради 1200 лева за шест месеца. Това е подигравка. Бягат мозъците, а не зад…е. Евакуират се от бедстващата територия.

– Минимумът за оцеляване е 602 лева. Минималната пенсия е 250 лева и то след няколко месеца. Как живеят пенсионерите, никой от държавата не пита. Никой не пита къде са парите от Сребърния фонд, нито двата милиарда от здравните осигуровки, които Дянков взе.

– Бизнесът умира. Дребният семеен бизнес е поставен в невъзможни за оцеляване условия. Непрестанните проверки, съчетани с корупционна практика, постоянни промени в законите, изискващи нови и нови инвестиции – пример касовите апарати и софтуер към НАП, правят невъзможна работата. Големите чужди търговски вериги пък поставят под натиск производителите и правят некоректен дъмпинг на малкия бизнес.

– Няма почти българин без кредит и ипотека. Допускането на бързите кредити и абсурдните лихви по тях, съчетано с пълна липса на защита на длъжника, доведоха много хора до пропастта на мизерията. Държавата защитава банките, финансовите къщи за кредити и частните съдебни изпълнители. Народът работи само за кредити и сметки.

– Външна политика, подчинена на лични и конюнктурни интереси на управляващите, без да се вслушват във волята на народа. Пропастта между управляващ елит и народ става непреодолима.

– Липса на сигурност. Полицията изпълнява единствено функцията да опазва управляващите. Няма сигурност дори посред бял ден в центъра на големите градове. Заради знаем коя престъпност селата са обезлюдени.

– Българчета не се раждат. Българите и българките са заети да оцеляват и да работят, за да плащат данъци и сметки. В същото време катастрофата на патриархалното възпитание и народностни и семейни ценности, отказват много млади хора от намерението за създаване на семейство.

– Правна несигурност. Всеки закон се променя по няколко пъти и обикновено несполучливо. Нито гражданите, нито бизнесът могат да планират бъдещето си.

И още много, много проблеми……

Та сега как да наричаме тези, които ни го причиниха, освен национални предатели?

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.