Мистериозен черен джип преследва родителите на загиналата преди година при съмнителни обстоятелства 19-годишна Веси от Габрово

Мистериозен черен джип преследва родителите на загиналата преди година при съмнителни обстоятелства 19-годишна Веси от Габрово
Година след мистериозната смърт на 19-годишната Веселина Тодорова от Габрово родителите и приятелите ѝ още смятат, че тя е убита

Момичето беше открито на 4 юни 2016 г. да лежи мъртво и само по бельо под терасите на блока, в който живее на ул. „Свищовска“, пише днес „Телеграф“.

Според близките на Веси тя най-вероятно е била нападната в дома си и изхвърлена през терасата от над 20 метра височина. Според разследващите обаче в кръвта на момичето са открити следи от дрога.

Тогава приятели на мъртвата разказаха, че няколко часа преди смъртта си тя им изпратила мистериозни SMS-и с молба да запомнят две имена – на момче и момиче, с които била в заведение преди фаталния 4 юни. Двамата, чиито имена тя посочва, обаче се кълнят, че нямат пръст в смъртта на Веселина.

Рано сутринта те се разделили с нея пред заведението и повече не са я виждали. Междувременно в дните след смъртта на 19-годишната Веси започнаха да се случват странни и загадъчни неща.

Майката Магдалена разказа, че е била предупредена да внимава за живота, тъй като бивш полицай разпитвал за нея: къде живее, кога излиза и се връща от работа. Няколко дни по-късно Магдалена Тодорова сподели още, че някой е влизал в тяхно отсъствие в апартамента им, тъй като съседка е видяла вечерта лампата в една от стаите да свети.

Още от първия ден майката твърди, че в жилището, където Веси е била в деня на смъртта си, е имало ясни следи от борба. Сатърът от кухненския шкаф бил изваден и захвърлен на терасата, щипките от простора били пръснати на земята, а саксията с роза, която стояла в единия ъгъл, също била съборена и цветето счупено. Тялото на Веси по бельо лежало на тревата по гръб с лице към блока. Положение, в което то няма как да се озове, ако тя сама е скочила от терасата, както твърдят разследващите.

А на всичкото отгоре до тялото имало табуретка, кухненско ножче и клон от роза, които пък въобще не е ясно как са се озовали там. Освен това на масата в едната от стоите на апартамента биали пръснати в безпорядък личната карта на Веселина и портфейла, в който полицаите открили 220 лв. И бижутата ѝ. Липсвал обаче дневникът, който момичето си водело и записвало случките и преживяванията си. Според майката Магдалена дъщеря ѝ най-вероятно е била изнасилена и изхвърлена през терасата, като преди това може да е била и дрогирана.

Доказателства за това били синините и протъркванията по тялото и около гениталиите ѝ, както и следите от душене около врата ѝ. В профила си във Фейсбук пък бившият приятел на Веселина, Мартин, обвини мъжете, намерили тялото на момичето пред блока, че може да са замесени в убийството и дори, че са имали наглостта да присъстват на погребението ѝ.

А габровски адвокат заяви, че местните полицаи са подценили и пренебрегнали „горещите следи“ от първите часове на мястото на случилото се. „Имаме следи от борба и редица др. обстоятелства, които говорят за външна намеса“, твърди юристът. Според близките на Веселина тя била изключително весела, жизнена, пълна с живот и планирала след няколко дни да ходи и работи на морето през лятото. А след като завърши висшето си образование в Стопанската академия в Свищов, искала да работи в банка.

„Така ли се държи човек, който смята да слага край на живота си. Това е повече от нелогично“, смятат нейни близки. Майката Магдалена пък е категорична, че след като прокуратурата и полицията вече са се отказали от случая, тя ще продължи собственото си разследване, накрая все пак ще открие истината за случилото се с дъщеря си и ще докаже, че тя е била убита.

Loading...

Че в цялата работа има нещо гнило и съмнително, според майката доказвал и фактът, че около жилището им в селото, където сега живеят, от известно време започнал да се навърта черен джип. „Опитват се да ни сплашат, но аз изгубих най-милото си, сега вече нищо не може да ме уплаши и да ме спре да разплета случая и да докажа истината, категорична е почернената майка.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.