Млада майка на косъм от ада заради мълчание на Здравната каса! Животът я компенсира с най-голямото щастие

Млада майка на косъм от ада заради мълчание на Здравната каса! Животът я компенсира с най-голямото щастие Жена от Стара Загора вече две години чака отговор от Здравната каса за операция в чужбина. Оказва се обаче че дори ВАС не може да й помогне

Още миналото лято той задължава касата да се произнесе, а тя продължава да мълчи.

През септемрри 2015 Моника трогва цяла България с молба за помощ. Откриват й киста на гръбначния мозък. За съжаление касата още не е отговорила. Дъщеря й започва да я гледа в инвалидна количка.

Преписката за 40 000 евро изчезва безследно?! Никой не знае за нея.
И трите инстанции на съда решават в нейна полза, задължават Касата да се произнесе по преписката й. Касата обаче не спазва дори съдебните срокове.

Нещата се решават обаче по друг начин. И стигат до щастлив край. По време на дарителската кампания се събират пари, а голямата ученическа любов на Моника я открива и днес са щастливо семейство. Операцията е направена, но още не е платена от Касата според правата на пациентката.

До днес няма нито отказ, нито потвърждение, че операцията ще бъде платена.
Моника продължава с битката, за да помогне на всички останали пациети, изпаднали в същото положение.

Днес Димитър и Моника имат бебе – Нели. То нямаше да се роди, ако касата беше отговорила навреме и не се налагаше дарителска кампания.

Ако касата й плати операцията, Моника ще дари сумата за спасяване на човешки животи, навреме.
Източник: petel.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.