Муки разкри в детайли какво точно се е случило с великата Стоянка!

Муки разкри в детайли какво точно се е случило с великата Стоянка!
„Цяла нощ съм на успокоителни. Моля се на Бог мама да оздравее и всичко да е наред!“. Това казва през сълзи Мария Грубешлиева-Муки, дъщерята на голямата ни актриса и рекордьорка от „Гинес“ Стоянка Мутафова.

Пред в. „България Днес“ Муки разказа, че всичко започнало привечер в понеделник. С първите снежинки над София на Стоянка й прилошава, схваща й се ръката. За зла беда точно по това време Муки не е у дома, но там е Ирен Кривошиева. С бившата любовница на Стефан Данаилов (и майка на неговия син Влади) Стоянка трябва да пътува на гастрол, всичко е уговорено отдавна. Естествено, плановете са отложени, но не и отменени завинаги. Ирен се обажда на Спешна помощ и Стоянка е откарана в болница „Токуда“.

„Снощи тя претърпя една рутинна операция за един кръвоносен съд, който беше стеснен. Вече е много добре, има телефон при нея. Много благодаря на Ирен Кривошиева, тя много ни помогна“, разказа Муки по-рано днес.

Веднага щом е приета в „Токуда“, се сформира експертен лекарски екип, който излиза с бързо решение от сложната ситуация. Те веднага откриват сърдечния проблем и решават да й поставят стенд. След интервенцията тя е настанена в самостоятелна стая, която е по вкуса на Стоянка. Неуморната звезда желае бързо да се върне на сцената и планира да играе в неделя в „Сълза и смях“.

До края на седмицата ще остане в болницата 94-годишната г-жа Стихийно бедствие под строго лекарско наблюдение.

„Не мога да я гледам вкъщи, страх ме е сама“, истински притеснена е Муки. Нейните сълзи не спират, но от вчера те са от радост, защото въпреки спешната ситуация състоянието на Стоянка се подобри.

Кривошиева е една от най-близките приятелки на Мутафова и често им гостува.

Според Муки причина за внезапното влошаване на Стоянка е както в умората от честите пътувания, така и в намалената доза лекарство. Покрай първия тур на президентските избори преди няколко седмици Стоянка започна да пие лекарство за разреждане на кръвта, но в по-малки дози.

Според самата Стоянка Мутафова става дума за миниинфарк, но това не е нещо, с което да не може да се пребори.

Инфарктът не е непознат на актрисата. От него си отива голямата й любов Нейчо Попов.

Онзи ден, преди да й се схване ръката, актрисата целунала неговата снимка, която държи у дома. И се притеснила, че й се случва същото… Стоянка още не е прежалила бившия си мъж напълно.

„Три месеца след смъртта му не забелязвах никого, включително и Муки. Всяка се беше свряла в единия ъгъл на апартамента като куче, а кучето и то се беше свряло в свой ъгъл. Сякаш нахлулата пустота в този дом, одухотворяван от Нейчовото присъствие, ни беше запратила по кьошетата. Тия месеци плуват за мен в неяснота. Само болката помня. Още я има“, признава Стоянка.

Въпреки сърдечните проблеми актрисата се готви отново да се върне на сцената в най-скоро време. Въпреки увещанията на лекарите да я кара по-леко, неуморимата Стоянка отново ще радва публиката с незабравимите си роли.

Годината беше белязана за Мутафова с различни здравословни проблеми, през които тя премина смело и без да се плаши. Легендарната 94-годишна актриса счупи ръка, разряза крака си при слизане от такси, за няколко месеца оперира и двете си очи, хвърли лупата и сега чете книги спокойно, само с очила.

Захапа я и ескалатор в мол. За капак преживя и обир в дома си, при който изчезна значителна сума пари. Въпреки това актрисата не се дава, лети из страната за участия, снима се в сериали и дори посети Америка и Канада.

Loading...

Очаква се в началото на следващата година, когато е рожденият й ден, Стоянка да бъде записана в Книгата на Гинес като най-възрастната играеща актриса в света. Браво!
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.