Мъж с маска и въже издебна момиче във Варна! Причакал я през нощта, пръснал в очите й…

Мъж с маска и въже издебна момиче във Варна! Причакал я през нощта, пръснал в очите й...

Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 28-годишния Стефан Б., който е обвинен в опит да отвлече момиче – престъпление по член 142, ал. 1, във връзка с член 18, ал. 1 от Наказателния кодекс, предаде Петел.

Стефан Б. решил да отвлече Д. И. през август 2015 г. Разполагал с информация, че момичето се прибира в дома си след полунощ. За да не бъде разпознат, Стефан се снабдил с маска, ръкавици и въже, с което да завърже набелязаната жертва. Закупил и мъжки парфюм, който трябвало да пръсне в очите й по време на отвличането, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

На 10 август 2015 г. Стефан Б. паркирал автомобил пред блок в кв. „Възраждане“, където живеела Д.И. Малко след полунощ момичето слязло от такси, купило си цигари от денонощен магазин и тръгнало да се прибира пеш към входа. Пред вратата на входа Д.И. извадила ключовете си, а през това време Стефан Б., който я очаквал в колата със запален двигател и отворен багажник, надянал маската и сложил ръкавици, за да я нападне в гръб.

Момичето чуло стъпки, обърнало се към идващия към нея мъж и Стефан пръснал парфюм в очите й и започнал да я влачи към багажника на колата. Д.И. се съпротивлявала, викала и ритала, за да не успее да я вкара похитителят в колата. Стефан решил да завърже ръцете и краката й с приготвеното въже, но виковете на жертвата събудили живеещите и те излезли по балконите и започнали да викат към насилника. По време на боричкането между двамата едната ръкавица на Стефан паднала на земята.

След като не успял да преодолее съпротивата на момичето, Стефан хвърлил въжето и напуснал междублоковото пространство в кв. „Възраждане“. На местопроизшествието повиканият полицейски екип открил парфюма, ръкавицата и въжето. Чрез метода на ДНК-профилирането по ръкавицата бил открит ДНК- профил на мъж, който напълно съвпаднал с този на подсъдимия Стефан Б. Иззети били и ородологични следи от намерената ръкавица, а направената одорологична /мирисова/ експертиза съвпаднала напълно с миризмата по шишенцето с парфюм.

Подсъдимият Стефан Б. не се е признал за виновен. В обясненията си пред разследващите заявил, че ръкавицата е изгубил, докато разхождал кучето си в района. Той е осъждан, макар и реабилитиран. Като причини за извършване на престъплението Окръжната прокуратура във Варна сочи незачитането на правовия ред в страната и личната неприкосновеност на гражданите.

Loading...

Предстои делото срещу 28-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, го очаква наказание лишаване от свобода от три до 10 години.
Източник: blitz.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.