Нека на 3-ти март, всички българи у нас и зад граница, заедно да подхванем общобългарско хоро

Нека на 3-ти март, всички българи у нас и зад граница, заедно да подхванем общобългарско хоро „Българи за България“ и „Сдружение Азбукари“ подемат всенародно начинание „Пробуждане с хоро“.

Нека навръх националния ни празник, 3-ти март, всички българи у нас и зад граница, заедно да подхванем общобългарско хоро, за да усетим със сърцата си чудото на единението.

В тези преломни исторически времена, отправяме призив към всички наши сънародници – нека обединим своите чувства, воля и дух, нека бъдем НАРОД!

Нашата цел е пробуждане на залинялото родолюбие, завръщане към изконните ни традиции и обичаи. Именно чрез тях, нашият народ е вървял уверено напред през вековете, доказвайки в мир и в бран, правото си на съществуване. Избрахме хорото, защото в него по магичен начин е втъкан съвършения символ на кръга, отразяващ универсалните закони за връзка на човека с Космоса. Хорото е нашето прастаро познание за устройството на света, то е съзиждащ ритуал, а също и ликуване на Духа Български, в светлите празнични дни!

На 3 март, каним всички родолюбиви българи, фолклорни ансамбли, професионални групи и любители, а също сдруженията и културните центрове на българите зад граница, да се включат във всенародната вълна на единение – „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“.

Векове наред, българинът винаги е празнувал заедно със събратята си, извивайки кръшни хора по площади и мегдани, в малки и големи градове, в села и паланки. Всеки желаещ, лесно може да стане наш съмишленик и съорганизатор. Затова приканваме всички Ви – бъдете будни и заявете готовността си за участие на фейсбук страницата: „Българи за България“.

В София хорото ще се проведе в парка „Заимов“ в 12.00 ч., до драматичен театър „София“.

Нека покажем, че българинът и днес тачи традициите си, че още притежаваме непреклонен дух и подобаващо на древното ни потекло самочувствие!

Цвета Кирилова, Сдружение Азбукари

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.