Нешка Робева: Не е необходима нова Конституция, за да се реши проблемът с корупцията

Нешка Робева: Не е необходима нова Конституция, за да се реши проблемът с корупцията„Ако съм на мястото на протестиращите, бих искала експертно правителство. И контрол върху всеки“.

Това каза пред БНР Нешка Робева – депутат в VII Велико народно събрание. Тя заяви, че ще отиде на организираната от лидерката на БСП среща с участници в написването на настоящата Конституция.

По думите на Робева БСП няколко пъти е била на власт и е загубила доверието на народа:

„Как сега БСП ще застане и ще каже – ние правихме това, сега ще правим друго“.

Според нея промяна трябва да има, но първо трябва да променим манталитета си:

„Как ще се промени той, когато се насажда психика в младите хора, а във всички, че за всичко е виновен комунизмът и червените. За всичко е виновен някой друг, а само ние оставаме в бяло. Говоря за всички, които са били на власт. Няма значение кого подкрепям, смятам че всички партии, които влязоха във властта, излязоха посрамени“.

В предаването „12+4“ Робева беше категорична, че не е необходима нова Конституция, за да се реши проблемът с корупцията: „Има си закони“, уточни тя.

„Въпросът е в човека, който ще застане начело на държавата. Винаги, когато България е имала такъв човек, се е записвало като Златен век на българската държава“, коментира тя.

По думите ѝ властта и парите са голямо изпитание за всеки.

„Много протести имаше и много се възползваха от тях“, заяви още Нешка Робева.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.